Sjansie stress

Januaristress

Geplaatst door / 16 januari 2017

Veel mensen om mij heen beleven decemberstress. Echt serieus stoom uit de oren. Ik heb dat niet in december. Nee echt niet. Bij mij is dat een maand later.

December vind ik leuk! Sinds afgelopen december doen we met Sinterklaas lootjes trekken en kopen een klein cadeautje van niet meer dan €10,- voor degene die we via www.lootjestrekken.nl hebben getrokken. Ik zorg voor de knutselspullen en iedereen maakt fantastische surprises met eventueel een gedichtje. Dat laatste is niet verplicht. Het verbaasde mij enorm hoe groot de creativiteit is binnen mijn gezin! Super leuk was het!

Het weekend na Sinterklaas zet ik altijd de kerstboom in huis. Dit jaar liep het even anders, omdat de jongste telg haar arm naar brak, maar eenmaal bekomen van de schrik ging ik aan de slag om binnenshuis de boel in een mini tuincentrum met kerstmarkt om te toveren. De man deed buiten de verlichting. Cadeautjes hebben we samen een dag voor kerstavond gekocht. Anders word er weer mee gerammeld door de nieuwsgierigen onder ons. Vlees had ik al besteld voor kerstavond bij de slager die een afhaalkraam had gecreëerd om zo de lange wachttijden te voorkomen. We gingen lekker net als half Nederland gourmetten en All You Need Is Love kijken. In de pauzes deden we de cadeaus uitpakken. Gewoon relaxt, zonder ons vol te proppen of met mensen te zijn die we na drukte in ons werk eigenlijk even niet wilden zien.

Eerste kerstdag mocht de man werken en ging ik met de kinderen aan de kaasfondue. We kregen stroomstoring als cadeau erbij, waardoor we extra gezellig bij kaarslicht met zijn vieren aan de tafel zaten. Het had wel wat.

Tweede kerstdag is de man jarig en gaan we altijd brunchen. Dit keer op een prachtige locatie. Een hoge toren (77 traptreden, goed voor de aangekomen pondjes gelijk) waar we enkel met ons gezin konden zitten, we vonden het heerlijk die rust, dat samen zijn.
Dit alles zorgt ervoor dat je geen torenhoge boodschappen hoeft te doen. Voor kaasfondue hoef je niet veel in te slaan, voor de gourmet was alles door de slager geregeld alleen nog wat brood en zo. En na zo’n brunch wil je ‘s avonds alleen nog een kaasplankje en wat hapjes. Wij wel in ieder geval. Ik heb dan geen behoefte aan een gevulde kalkoen of een hazenpeper. Ik verbaas me werkelijk hoe mensen dat wel doen soms. Die overvloedigheid. Mijn hemel, dat eet je anders toch ook niet weg.

Met oud en nieuw hebben we dit jaar ook het huisje bij het schuurtje gelaten. De man ging met de dochters oliebollen bakken en ik ging met zoonlief de boodschapjes doen. Het vuurwerk was al afgehaald door de mannen. Goed en rustig geregeld dus. We hadden net allemaal de griep gehad tussen de feestdagen door, dus het was prima zo.

Maar dan… Dan is het januari….
Niks meer in huis qua eten en drinken, behalve kerstpakketdippers met aioli. De boom moet eruit, net als de rest van de versieringen. Veel verjaardagen. Gips wat van een arm moet. Nieuwjaarsborrels. 3- Koningen vieren. Beseffen dat ze weer naar school moeten en dat je compleet vergeten bent om brood in huis te halen om de lunchpakketten weer op orde te maken op zondagavond 19:00 uur. Gauw naar de Appie voor brood en iets lekkers. Oudste dochter moet nog een broek gewassen. Bedtijd
weer in de gaten houden. Heeft iedereen zijn tas al gepakt voor de volgende dag?

Op maandagochtend mensen uitzwaaien, mensen wegbrengen, ondertussen vragend of ze alles mee hebben. Leraar instructies geven voor het slappe armpje. De man op zijn werk afzetten als goedmakertje, nadat ik de hele nacht als een zeehond heb liggen kuchen naast hem. Terug thuis begroet ik zoonlief die weer thuis is… Zijn hele tas vergeten….
Nee zo’n begin van het nieuwe jaar gaat je niet in de koude kleren zitten in dit huishouden hoor. Hebben we gelukkig ook nog een lekkage gehad met als gevolg een omhoog gekomen houten vloer. Dus dat mogen we ook nog oplossen…

Ach het word vanzelf weer februari hè. Ik ga jullie allemaal en fantastisch 2017 wensen. Met veel rustige momenten, maar ook met chaos. Dan voel je weer dat je leeft.
Liefs,
Sjansie

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)