dansmarietjes

Carnaval!!

Geplaatst door / 25 februari 2017

Ik ben geboren en getogen in het midden van het land. In mijn jonge jaren heb ik vele hobby’s gehad. Ik mocht van alles doen als ik het maar in ieder geval een jaar volhield. Toen ik een jaar of 6 was zag ik mijn grote nicht bij de majorettes met een prachtig glitterpakje door onze straat marcheren op een straatfeest en later bij de carnavalsoptocht in de stad achter de drumband aan. Ik wist het meteen: Dat wil ik ook!

Ik begon als majorettemeisje bij dezelfde vereniging als mijn nicht en mijn vriendinnetje. Ik vond het fantastisch! Het oefenen, de uitvoeringen, de optochten, alles. Een soort van ultieme minute of fame gevoel. Ik snap Gerard Joling wel hoor. Al die glimmertjes… ik werd er enorm gelukkig van een stiekem nog steeds.

Na een paar jaar ging ik ook bij het groepje dansmariekes. Een andere tak van de sport. Dansmariekes horen bij carnaval. Zij gebruiken geen zilveren stokken om in de lucht te gooien, maar dansen met nog meer glitters, pruiken en hoge laarzen een soort moulin rouge-achtige dans, waar benen allemaal tegelijk de lucht in gaan en veel lenigheid vereist is. Één van de dansmariekes word meestal ook de prinses van prins carnaval.

Dat werd dus al jong mijn eerste carnavalservaring. Ik vond het super leuk! Genoot van elke seconde. Mijn ouders daarintegen vonden het helemaal niks. Mijn vader vond het te luidruchtig en mijn moeder vond de mensen te dronken. Al gauw ging ik alleen met mijn vriendinnetje en haar ouders mee en weer later alleen met vrienden.

Aankomend weekend ga ik naar mijn hometown om de grote optocht te zien. Niet verkleed, alleen de optocht. Als ik de week van carnaval zou willen doen inclusief dolle dinsdag en aswoensdag moet ik echt vrij nemen en onderdak vinden. Dat gaat niet zonder gepaste dronkenschap.

Ik woon sinds bijna 16 jaar in de Kop van Noord-Holland en het eerste jaar dat ik hier woonde hoorde ik dat er ook hier een carnavalsoptocht was en een vereniging. Ik wilde natuurlijk de stad in om dat te zien. De man moest lachen en zei dat ik dat niet moest doen. Eigenwijs als ik ben ging ik toch. Ik was perplex… 1 praalwagen met pak em beet 8 mensen, 1 trekker met platte kar met een man of 12 en 5 mensen die een soort van muziek maakten… als het niet zo droevig was had ik erom gelachen waarschijnlijk.

16997427_1549504275079125_1688050479_n 16976436_1549504058412480_1160441903_n

Eigenlijk moet ik niet zeuren en ben ik een bofferd. Ze kunnen hier in NH geen carnaval vieren, moeten ze gewoon ook eigenlijk helemaal niet doen. Snappen ze niet. Daar ga ik naar mijn vroegere thuis voor. Maar…! Ze kunnen hier wel ongelofelijk kermis vieren en hebben een prachtig popweekend, net als een beroemd feest 10 dagen voor pasen. Dus ik heb bijna alle feesten van Nederland tot mijn beschikking. Ha! Dat is helemaal niet vervelend!

Voor alle mensen die carnaval wel snappen en leuk vinden… hele toffe dagen! Alaaaaf! Voor mijn vriendjes in NH: Tot over een paar weken op het plein of in de kroeg!
Liefs,
Sjansie.

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)