Madurodam

Wie is er niet groot mee geworden!

Geplaatst door / 25 juli 2017

Ontdek Nederland op z’n grootst
Bij veel Nederlanders brengt Madurodam een flinke lach op hun gezicht, vanwege de vele herinneringen die iedereen heeft aan het park. Bijna iedereen is wel groot geworden met een bezoek aan deze bijzondere stad. Het themapark zelf is inmiddels flink gegroeid. Aan de hand van niet alleen miniaturen, maar juist ook talloze doe-dingen en indoor familieattracties vertelt Madurodam vandaag de dag de grote verhalen van Nederland.
Zoals de spiksplinternieuwe familie indoorattractie ‘Nieuw Amsterdam”. In deze spectaculaire indoor familieattractie ga je terug in de tijd en beleef je Nieuw Amsterdam uit de 17e eeuw. De stad die vandaag de dag New York heet.


Ons land is letterlijk en figuurlijk een stuk groter dan we allemaal denken. We hebben niet alleen een rijke historie, vandaag de dag zijn we op vele fronten leidend. Bijvoorbeeld als het gaat om onze verworven vrijheden en creativiteit, onze sportieve prestaties, onze handelsgeest én onze export: van tulpen en waterwerken tot aan Nederlandse dj’s die de wereld veroveren. Stuk voor stuk successen die Nederland tot een land van formaat maken.

Ontdek meer

klik op de afbeelding voor meer info

speel met water

klik op de afbeelding voor meer info

Trap een balletje

klik op de afbeelding voor meer info

 

 

 

 

 

 

 

Dit is nog maar een kleine greep uit alles wat er te ontdekken valt, er is nog zoveel meer te beleven Schermafbeelding 2017-07-25 om 15.53.52

Nog even twee feitjes over Madurodam…
Het themapark is vernoemd naar George Maduro, oorlogsheld uit de Tweede Wereldoorlog. Maar weinig mensen weten dat Madurodam is opgericht als herdenkingsplek voor deze heldhaftige jongeman, en nog steeds een oorlogsmonument is. Eigenlijk kun je zeggen dat we het enige oorlogsmonument in Nederland zijn waar je blij van wordt.

Bovendien is Madurodam een fondsenwerver voor goede doelen. Al sinds onze opening in 1952 schenken we onze opbrengst aan doelen ter emancipatie van kinderen. Dat is jaarlijks tussen de 600.000 en 1 miljoen euro. In totaal heeft het Madurodam Kinderfonds al meer dan 32 miljoen euro uitgekeerd. Met een bezoek aan Madurodam draag je zelf dus letterlijk ook een steentje bij aan de volgende generatie.

Schermafbeelding 2017-07-25 om 15.35.23

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)