Tijn

I’m (not) so happy… :-)

Geplaatst door / 8 juli 2017

Wat is dat tegenwoordig? Ik heb het gevoel dat er alleen nog maar slecht nieuws is in de wereld. Mislukte formatie. Rare presidenten in verschillende landen die hun mening willen opdringen. Mensen die via social media bedreigd worden. Flatgebouwen die binnen een mum van tijd in een brandende hel (kunnen) veranderen. Dat Nederland waarschijnlijk niet naar WK gaat. Mislukte formatie. Racewagens die spontaan uitvallen. Mislukte aanslag in België. Oké, dat is dan anderzijds ook goed nieuws. Files. Mislukte formatie. Auto’s die op mensen inrijden. Stakende leraren. Bos- en heidebranden. Woekerpolissen. Waarschijnlijk is het allemaal ‘fake’ news. Ik denk dat ik dat ook eens ga invoeren! Geen depri-nieuws meer! Happy-news!

Waar word ik blij van?
Mooi weer. Of wanneer ik eindelijk mijn schoenen uit kan doen. Na een dag werken, een avond op hakken of na 10km(+) wandelen. Of je BH uit doen na een hele dag, word je ook heel blij van. Een appje van mijn neefje of nichtje. Of tegenwoordig een Snapchat, waar ik nog steeds niet veel van snap. Blij wanneer mijn ouders weer veilig thuis zijn na een reis van 5,5 weken met de caravan naar zuid Frankrijk. (70 en 75 jaar!) Blij dat ze dat nog steeds kunnen en dat ze genieten van het leven en elkaar. Blij dat ik thuis naar mijn 185 kan na een dienst en hopelijk daar mag blijven en niet terug wordt geroepen naar het ziekenhuis. En dan ‘s morgens wakker worden (naast mijn 185) en mijn telefoon niet meer is gegaan.
Blij van wind mee op de fiets.
Van de merel in onze tuin die fanatiek op haar nest zit te broeden.
Wanneer mijn zus appt of ik een wijntje kom doen. Of eigenlijk wanneer er íemand appt of ik een wijntje kom doen. En als ik er niet blij van word, drink ik gewoon de hele fles leeg. Dan ben ik alsnog blij. Weliswaar kortstondig, maar toch….
Ik word blij van een écht dankbare patiënt.
Wanneer mijn wenkbrauwen eindelijk gewaxt worden en er niet meer als een weerwolf uit zie. Hoewel die blijheid snel verdwijnt als ze begint te trekken aan de wax.

Tot voor kort werd ik blij van zingende vogels. In de winter kan ik niet wachten tot ik in de lente gewekt word door de vogeltjes rondom ons huis. Tot dat één klein vogeltje onze buurt terroriseerde….. De eerste week was het nog grappig. Een schel TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP.
Vanaf de eerste lichtstralen tot de laatste. TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP. Na de eerste week begint het een beetje te irriteren. Ik heb ondertussen de vogel gespot. Het is een vrouwelijk vinkje dat graag in de bomen van ons pleintje zit of boven op de lantaarnpaal voor ons huis. TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP. Google leert mij dat het geen autistische, dwangmatig vink is. TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP is een lokroep. Je zou denken dat je het na 3 weken eens in een andere bar zou gaan proberen. Maar niet deze vink. TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP. Volhoudertje dit. Ondertussen begin ik al aardig het prins Bernard-syndroom te ontwikkelen. ABKNALLEN!
Misschien zit er wel een heel verhaal achter het kleine vinkje. Misschien is mijnheer Vink wel even sigaretten halen en roept ze hem nu terug. Constant. HENK.HENK.HENK.HENK.HENK.HENK. Of ze heeft letterlijk het empty nest syndroom. Haar kindertjes zijn uitgevlogen en nu huilt ze heel de dag. WEEN.WEEN.WEEN.WEEN.WEEN. En daar kon mijnheer Vink weer niet tegen en die is sigaretten gaan halen. Of het is gewoon een irritante, zeurende vogel waar niemand intrapt.
Ik moet actief gaan terugdenken aan de dingen waar ik blij van word om deze TJIEP.TJIEPmantra uit mijn hoofd te krijgen.
IK WORD BLIJ van de merels die proberen tussen het TJIEP.TJIEP.TJIEP. in te komen. IK WORD ZELFS BLIJ van de kraaien die mevrouw Vink af en toe lastig vallen. Dan is het niet constant TJIEP.TJIEP.TJIEP.TJIEP. Maar ook af en toe: TJIEP.TJIEP…TJIEP.TJIEP.TJIEP.
Ik word blij van een kopje thee op bed, van mijn lieve wederhelft. (Hint, want mevrouw Vink heeft mij om half 6 al gewekt)
Maar serieus.

Ik word blij van een klein mannetje dat in zijn té korte leven enorm veel geld wist op te halen voor meer dan één goed doel. Gewoon door nagels te lakken. Gewoon voor anderen, want zelf heeft hij er niks aan. Blij word ik ook van heel de familie om dit ventje. Want ook zij houden niet op met vechten. Voor anderen.
Verdrietig blij, maar toch. Een kleine man die een groot voorbeeld is. Daar kunnen de ‘grote’ leiders van onze wereld wel iets van leren. En ik ook. Ineens is mevrouw Vink niet meer zo belangrijk, maar ben ik blij dat ik kan meemaken dat ze mij irriteert.

Dag lieve Tijn from LAK.door Tijn on Vimeo.

Waar worden jullie blij van?

Liefs,
Janneke

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)