Me Marlene

just40 website (176 of 197)2

15-04-2014

Welkom bij ‘De Club’ en het leven begint bij 40. Zomaar wat kreten die ik kreeg te horen toen ik 40 werd, inmiddels ook alweer bijna 4 jaar geleden. Alhoewel ik er voor mijn gevoel al een leven op had zitten (getuige de rimpels), ben ik toch maar member geworden van die zogenaamde club. Gelijkgestemden onder elkaar en ergens bij horen geeft een prettig en veilig gevoel. Buiten het goede nieuws ergens bij te horen, kwam ik ook in aanraking met het zogenaamde veertigersdilemma. Is dit het nou? Ben ik nou echt gelukkig? Heb ik mijn dromen en idealen verwezenlijkt? Het gevoel van ‘nu of nooit’ overviel me en bracht onrust en maakte me angstig. Angst is een slechte raadgever, dat werd mij achteraf ook wel duidelijk. Gelukkig bleef de schade beperkt.

Een depressie, een verkeerde jobmove en een megagrote berg foute keuzes verder kan ik nu zeggen dat ik meer in balans ben. Hiermee bedoel ik overigens niet de balans in mijn gewicht want ik ben een professioneel jojoër. Na alle turbulentie kwam ik in een nieuwe levensfase. De tijd was rijp om bewustere keuzes te maken. Die succesvolle carrière op werkgebied is misschien aan mij voorbij gegaan maar ik ben wel succesvol in het drinken van wijn, shoppen, veel en lekker eten en geld uitgeven. Ook niet onbelangrijk want bij een aantal van deze activiteiten komt het geluk stofje endorfine vrij. Dat stofje komt ook vrij bij hardlopen maar dat mag bij mij geen naam hebben. Mocht dat wel zo zijn dan krijgt het de naam sjoggen (sjokkend joggen).

Verder ben ik niet alleen moeder (van 2 heerlijke jongens), huisvrouw, echtgenote en werknemer maar ook nog Marlène, iemand die alles uit het leven wil halen wat erin zit. Ik ben per slot van rekening al 40+ oftewel pas 40+. Er is nog vanalles te doen en beleven. Ik maak nu zelf weloverwogen keuzes zonder me opgejaagd te voelen. Aangezien ik last heb van claustrofobie, denk ik graag out of the box en ik kan jullie verzekeren dat werkt een stuk minder benauwend.

Mijn motto: ‘het leven is een feestje maar je moet wel zelf de slingers ophangen’. Vandaar dat ik deze standaard in mijn ongeordende tas heb zitten.