40 just in k's

Vier het leven

Geplaatst door / 22 januari 2017

Voor mij wordt 2017 het jaar van de mijlpalen! En het wordt het jaar van het getal 4. Hoe dat dan? Ik ga namelijk dit jaar bij de ‘beruchte’ club van ‘Just 40’ horen. Jawel, al die tijd ben ik ‘illegaal’ aan het bloggen geweest op een site voor forty something. Verder is mijn oudste begin dit jaar 4 jaar geworden. Hij mag zich zeer binnenkort gaan melden bij de dichtstbijzijnde ‘universiteit’ in ons dorp. Ik weet alleen niet of ik deze mijlpaal ga zege4en of dat ik straks op het schoolplein sta met tranen, waar je een ri4 mee kunt vullen. De jongste is anderhalve turf hoog en komt net boven de tafel uit en is 2,5. Maar als je aan hem vraagt hoe oud hij is, dan kijkt hij met een enorme zelfverzekerde blik, waarbij hij 1 vingertje in de lucht houdt en keihard roept: VIERRRRRRRRRRRR!!!

Manlief (nu nog 44) en ik zijn dit jaar alweer 25 jaar samen, dat is ¼ deel. We proberen voor de 4e keer een trip naar New York City te regelen. Ha, 4 maal is scheepsrecht zeggen we maar. Genoeg om op te bot4en in ieder geval. Ach ja, beter 1 vogel in de hand, dan 4 in de lucht. Genoeg gezeverd. Mijn ouders zijn dit jaar ook nog eens 40 jaar getrouwd. Wat een feest4ders zijn we toch. Manlief gaat vanaf begin dit jaar bij zijn 4e bedrijf aan de slag. Hij heeft, voordat hij bij zijn huidige werkgever werd aangenomen een pittige procedure moeten doorlopen van maar liefst…… jawel, 4 gesprekken. De jongste ben ik aan het leren tellen. Normaal gesproken begint het numerieke alfabet bij 1. Niet bij hem, zijn telling begint bij 4! En daar blijft hij 4kant achterstaan. En o ja, laten we recent geleden een auto hebben gekocht met 4 ringen. En ja, ook met 4 wielen.

vier het leven

Een rondje Google levert onder andere op dat het getal 4 een heilig getal is en symbool staat voor Maria. Laat ik nou altijd een kaarsje aansteken bij haar beeld. Niet bij Jezus, niet bij een andere heilige, nee bij haar. In welke 4 windstreken ik ook op vakantie ben. Ik woon op een plek met 4 seizoenen en 4 maanfasen. En jawel, dit is het seizoen, waarin velen van ons een griep, een 4us en/of carnaval goed moeten uit4en. Zo ook in ons 4-persoons huishouden.

Onze wereld bestaat uit 4 elementen, water, lucht, aarde en vuur. Sentimenteel vertaald staat dit voor voelen, denken, gewaarworden en intuïtie. Nu ben ik een vurig type en volg in heel veel gevallen heel sterk mijn intuïtie. Die heeft me nog nooit in de steek gelaten. Natuurlijk gebruik ik daarbij ook een flinke scheut gezond verstand. Tja, en laten we wel wezen, soms heb je ook een flinke bos klavertjes 4 nodig.

Het getal 4 staat ook voor de kleur groen, las het meisje van bijna 40 met haar groene ogen. Is zij toevallig ook nog bezig met het ontwerpen van een ring voor iemand. En wat voert de boventoon, jawel de kleur groen met 4 euh oh nee, met 3 stenen. Nou ja, we kunnen ook niet alles hebben.

Ook blijkt dat nummer 4 en een 4hoek symbool staan voor volmaaktheid. Met die wetenschap ga ik dit jaar 4 euh fier tegemoet. En alle mijlpalen zal ik met volle teugen gaan 4-en. En laat die 40 maar komen.

Dat 2017 maar een volmaakt jaar mag worden!

Just in K’s

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)