thee sjansie

Levensvragen met Sjansie!

Geplaatst door / 29 januari 2017

“Mam, wat zou jij tegen de jongeren van nu willen zeggen?”, vraagt de puberdochter. “Waar komt die vraag zomaar vandaan, maar goed, ik zou tegen alle jongeren willen zeggen dat ze alles uit het leven moeten halen, moeten genieten, nu ze nog niet al te veel zorgen en verantwoordelijkheden hebben.” “Dank je wel mam, de vraag stond op mijn theezakje.”

Tegenwoordig staan er leuke vragen op de theezakjes. Sinds ik een quooker heb drink ik ook meer thee en kijk ik altijd naar de vragen erop en beantwoord ze meestal in mezelf. Op één of andere manier ga je er soms ook echt even over nadenken. Ineens bedacht ik me dat ik wel een leuke blog kon schrijven naar aanleiding van deze levensvragen. Dus schenk lekker een kopje thee in en lees ondertussen mijn antwoorden op de 10 vragen van de thee-interviewer.

~In welke eeuw had je willen leven?~
Ha! We beginnen makkelijk! In de 18de eeuw. De pruikentijd met de enorme jurken. De snuifdoosjes en alle uiterlijk vertoon die je kan verzinnen. Dat zou ik echt super gaaf vinden.

~Waar zou je het liefst 10 minuten gratis willen winkelen?~
Oeoeoeoehhhh, dat is een strikvraag. Bah, hier kan ik wel meerdere dingen op verzinnen. Maar ik denk toch dat ik voor mijn ultieme natte droom ga en los wil in een winkel van Louboutin. Damn! Ik zou bij binnenkomst roepen: Trente-huit s’il vous plaît! Om vervolgens alle prachtige schoenen en laarzen uit winkel te trekken. Pure schoenenporno!

~Hoe ziet jouw perfecte date eruit?~
Het lijkt me heel leuk om eens in een sterrenrestaurant te eten. Lekker bij De Liberije bijvoorbeeld. Met prachtige wijnen van Thèrèse en meesterwerkjes op het bord van Johnny. Mooi aangekleed, Louboutins aan mijn voetjes… Ho wacht…. Dat word te gek natuurlijk… Nou ja, ik mag gewoon wel even dromen. Een date als een koninklijk paar dus.

~Wie neem je mee naar een onbewoond eiland?~
Niemand, lekker rustig…. Hahaha, nee mijn gezin natuurlijk.

~Wat zou je doen als je 1 dag van geslacht zou mogen wisselen?~
Een grote boom opzoeken en daar zo nonchalant staand tegenaan plassen, zonder shirt op de fiets en seksen. Lijkt me allemaal wel spannend en totaal anders dan vrouwen het doen of beleven.

~In welk tv-programma zou je te zien willen zijn?~
Ehm… geen idee… Misschien ‘Alles mag op zondag’, dat vind ik wel heel geestig.

~Welk karaktereigenschap zou je willen hebben?~
Ik zou wat daadkrachtiger willen zijn. Niet zo veel uitstellen en/of twijfelen, ik kan hopeloos dubben of ik iets wel of niet zal doen….

~Met welke oude bekende zou je graag eens afspreken?~
Met een jeugdvriend van me. We zijn elkaar uit het oog verloren na het beëindigen van mijn relatie. Ik zou wel eens willen weten hoe het hem en zijn vrouw vergaat en oude koeien uit de sloot halen onder het genot van een borrel.

~Maakt geld gelukkig?~
Ja! Ik durf te zeggen dat ik niet materialistisch ben, maar stress bij geld tekort is hele erge stress weet ik uit ervaring. Het is fijn als je voldoende hebt om jezelf te voorzien in de dagelijkse benodigdheden.

~Wat is het liefste wat je ooit hebt gedaan?~
Ik hoef er geen lintje voor, maar ik mocht mijn buurvrouw verzorgen tot haar dood. Dat was intensief, emotioneel, een belofte naar mijn buurman en verreweg het mooiste en liefste wat ik deed.

Och jemig, zo zitten schrijven dat mijn thee ondertussen koud is. Ach, ik maak zo gauw even een nieuwe warme mok. Ik hoop dat jij als lezer heerlijk genoten hebt van een momentje voor jezelf. Misschien mocht je ook wel een vraag beantwoorden! Leuk! Eerlijk antwoorden hè!
Liefs,
Sjansie.

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)