Vote Letterpress

Kiespijn vs. Glitterpoes

Geplaatst door / 14 maart 2017

Ik was bezig met een blog over het kiezen. Ik heb willen schrijven, nu de verkiezingen naderen, dat ik van alle partijen precies te horen krijg wat ik wil horen. Pensioenleeftijd naar beneden, meer normen en waarden en vooral een beter Nederland. Beloftes, waarvan ik nu al weet dat er weinig van terecht zal komen.

Ik ben een zwevende kiezer. Ik weet niet op welke partij ik moet stemmen. En áls ik het denk te weten, weet ik niet op wié ik moet stemmen. Mijn moeder heeft mij wijs gemaakt dat ik altijd op een vrouw mag stemmen. En dat doe ik ook altijd. (Áls ik denk dat deze vrouw geschikt is.)
Ik weet wat ik niet wil stemmen. Maar wat ik dan wel wil stemmen….

Ik vind dat dit kabinet het niet heel slecht heeft gedaan. Maar ik ben een Nederlander en het kan natuurlijk beter. Goed is niet voldoende, we willen beter. En daar héél veel over klagen. Daar springen veel partijen goed op in. Gewoon vertellen wat de ándere partijen niet goed doen.
Als ik denk ‘mijn’ partij te hebben gevonden, vind ik de lijsttrekker niks. Dan heb ik nog liever die lachebek. Ik hou namelijk van positiviteit.
Mijn laatste swing is naar de D66. Hr. Pechtold heeft indruk gemaakt op mij met het wetsvoorstel om mensen te laten kiezen om te leven of niet. Sowieso vind ik dat mensen zelf die keuze moeten hebben. Om wat voor reden dan ook (wel na alle hulplijnen te hebben gebruikt). Liever zo, dan dat ze zelf uit het leven stappen en daar andere mensen mee belasten. Ikzelf denk er ook wel over na. Niet over uit het leven stappen, maar later als ik nóg ouder ben. Ik heb geen kinderen. Ik heb alleen mijn echtgenoot. Ja, ik heb lieve familie. En een lief neefje en nichtje. Maar ik heb absoluut niet de illusie dat die elke week tanti en oom komen bezoeken die chagrijnig in het verzorgingstehuis zitten. Of ik zit daar helemaal alleen. Dan geef mij dan maar een pilletje.

PVV wil ik absoluut niet stemmen. Wilders heeft uitspraken waar ik het helemaal niet mee eens ben. Ik denk wel dat Wilders voor genoeg dynamiek zorgt in de politiek. En hij kan er voor zorgen dat Nederland niet ‘het braafste kindje van de klas’ van Europa is. Nu staat de PVV (bijna)’boven aan in de peilingen, net na de VVD. Dus ik denk dat het dan verstandig is voor mij om VVD te stemmen?
Ik weet het ook niet meer.

Ik ben ook hopeloos in kiezen. Ik kan niet kiezen. In een restaurant ‘kies’ ik altijd het verrassingsmenu, zodat ik niet hoef te kiezen. Over een grote aankoop, kan ik maanden dubben. Zal ik het doen? Nee, het is te duur. Of toch wel? Maar des te groter is dan mijn vreugde wanneer ik het dan tóch koop. Mijn man wordt horendol van mijn “maakt mij niet uit”. Van hem moet ik gewoon zeggen wat ik wil. Maar als ik dat wist, zou ik het ook wel zeggen. Als ik iets níet wil, weet ik het wel en weet ik dat heel goed duidelijk te maken. Dan ben ik weer een heks…..
Ik weet het ook niet meer. Stemwijzer moest mijn redding zijn, maar daarvan duizelt het mij nog meer. Hoeveel we ook over onze Nederlandse politiek klagen, wij zijn bevoorrecht. Wij mogen en kunnen kiezen. Dat kan niet iedereen zeggen!

Maar ik begon dat ik daar over wilde schrijven. Tot er een item via Facebook op mijn netvlies bleef branden. De glitterpoes. Ja, het is zo erg als je denkt. Officieel heet het Vajazzeling.
Uitleg: Vajazzling is ontstaan in Amerika -shocking- en is een trend van het moment. Want ook in Nederland kiezen steeds meer dames voor een versierde vagina! Bejazzle komt van het Engelse woord versieren, voeg daar wat vajayjay aan toe, en je hebt vajazzel.
De regio wordt versierd met swarovski-steentjes. En dan begin ik te denken…..Vóór de versiering moet er natuurlijk een Brazilian wax aan te pas komen. Ik zie mijn schoonheidsspecialiste al vrolijk babbelend tussen mijn benen zitten. Ik haar inwendigvervloekend omdat ze net al mijn haar daar in één ruk verwijderd heeft. Lippen die 3x zo groot zijn, rood en heel de regio vol met bulten. Máár wel een mooi figuurtje met edelstenen. Ik zie het mij zo voor me dat ik mijn rits niet zonder ongelukken dicht krijg. Laat staan op mijn fiets springen.

Ik heb een keer in een dolle bui een snoep-onderbroek gekocht. U weet wel, met van die snoepketting kraaltjes. Romantisch was het zeker niet…
1.One size fits all. Ik stond dus heel de tijd die onderbroek omhoog te sjorren.
2.Die snoepkraaltjes nemen niet zo snel je lichaamstemperatuur aan.
3.Er zitten héél veel snoepjes aan, zodat het best lang duurt voordat je liefje nakend voor je ligt.
4.Die snoepjes zijn hard en kunnen niet zachtjes geconsumeerd worden.
5.Die snoepjes zijn eigenlijk helemaal niet lekker.
Romantisch was het niet, maar wel heel lachwekkend.file000267804564
Zo zie ik dat ook voor me met de Swarovski stenen. Kijk schat, speciaal voor jou! Maar niet aanraken! Dat wordt dus googelen voor moeilijke standjes.
Of je ziet een kostbaar steentje in het doucheputje verdwijnen. Bij een gipsen been of arm, kan je er een plastic zak omheen trekken, maar bij je vajazzel? En dan is het net het steentje waar je aan kon zien dat je een vogeltje op je venusheuvel hebt vliegen. Dat is nu dus een gewone vlek. Zo’n vlek die de psychiater laat zien of je er iets in ziet. Kan je partner daar ook op focussen. Ik zie, ik zie…..
Woensdag sta ik waarschijnlijk in mijn stemhokje met rode potlood nog steeds te twijfelen, denkend aan Swarovskisteentjes .

Liefs,
Janneke

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)