Funny woman with expander

Vellen en lellen.

Geplaatst door / 20 april 2017

Allemachtig. Ik ben sinds vorig jaar bij de club van 40 en als je ziet wat ik voor een arsenaal aan make-up, crème’s, peelings, bodylotions, maskers, oliën en pilletjes ondertussen heb vergaard dan weet je dat er inderdaad werk aan de winkel is voordat ik met goed fatsoen de straat op kan. Maar dan ook echt serieus hè.
Ik heb een baan waar regelmatig om 05:45 uur mijn wekker voor gaat. Ik strompel dan meestal op goed geluk en gevoel naar de badkamer. Mijn kleren leg ik altijd een avond van te voren klaar. Ik ben niet zo organisatorisch, maar dat doe ik om ergernis bij mezelf te voorkomen. Dan begint het feest…. het ochtendritueel @Sjansie.

Eerst de ogen goed open en aanvaarden wat er is… wallen, rimpels, hangende oogleden, slappe keelhuid, nog wel een goed gebit zonder opgestroopt tandvlees. Mmmhh… Let’ s do some magic! Na alles schoon en fris te hebben gemaakt gaat er een dagcrème op, eyeliner, mascara, borsteltje door mijn wenkbrauwen, beetje blush, als het winter is eerst wat poeder of foundation, lipgloss, borstel door mijn haar, touperen, lak erin, parfum spuiten en dan mijn pilletjes innemen. Ja dat gaat altijd mis, want daarna moet ik wéér mijn lipgloss aanbrengen. Die pilletjes moet ik om een te hoog cholesterol en een te hoog bloeddruk en hier en daar een hartklopping onder controle te houden. Jaaaaa, het is leuk hoor al die beginnende kwaaltjes.
Iedere 6 weken ga ik naar de schoonheidsspecialiste en verf ik mijn haar. Het kost klauwen geld om er een beetje wat van te maken, maar de ijdelheid wint het steevast. Ik vertik het om een oh-wat-heerlijk-makkelijk-kort-felrood-kapsel aan te laten meten en met croggs op het schoolplein te staan om mijn kind op te halen.

Laatst had ik het met een collega erover dat je ook gewoon moet herstellen van een avondje uit. Pfff, voordat ik dan mijn hoofd weer gevonden heb zeg. Zegt mijn lieve collega fijntjes: “Tja schat, we zijn de jongsten ook gewoon niet meer hè !” Wát! Dan ben ik er gewoon even van slag van hoor.

Tja. Uiteindelijk is het natuurlijk ook gewoon zo dat het nu de beurt is aan mijn kinderen om jong, mooi en goddelijk te zijn. Dat is ook de normale gang van zaken. Maar soms, heel soms, zou ik voor altijd jong willen zijn, willen bruisen, geen kwaaltjes en/of een oud vel willen krijgen.

Ach, dat ouder worden heeft ook zo zijn mooie kanten. Ik vind dat ik ieder lijntje heb verdiend, dito met mijn grijze haar. De rust en de wijsheid komen in mijn lijf…. Nou ja doen een poging. Zo’n zoekende tiener of twintiger zou me toch ook niet meer goed afgaan, dart is dan weer de andere kant natuurlijk.

I’ m 40 and i know it!

Nog even mezelf 3 maanden afbeulen in de sportschool en dan kan ik gerust wel weer in mijn bikini over het strand… Met voorgevormde cups en corrigerend broekje en een kek zomertuniekje.

Liefs,
Sjansie

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)