Personal trainer helping woman working with heavy dumbbells.

In de sportschool

Geplaatst door / 20 januari 2017

Ik ben gewoon in november 2016 al begonnen met mijn goede voornemens. Dat scheelde weer op 1 januari: ik zat al lekker in m’n nieuwe comfort zone. Niet geheel vrijwillig, ik werd meegesleept door Theo, die zich zorgen maakte over zijn hoge bloeddruk en algehele fysieke gesteldheid. Hij had als makelaar een nieuwe fitnessschool helpen vestigen op een bedrijfsterrein in de buurt en daar wilde hij wel een paar proeflessen doen: Undisputed, heet het.

Ik ging mee in zijn kielzog, met een flinke dosis scepsis, want ik ken dat, sportscholen: na twee maanden ga je het haten wegens gebrek aan onmiddellijk resultaat, en kom je er nooit meer.

We werden hartelijk verwelkomd door een stel frisse jonge jongens. In een ongelofelijk rauw krachthonk. Waar niks anders te beleven valt dan gewichten verplaatsen. Op driehonderd verschillende manieren voor driehonderd verschillende spiergroepen. Toestellen die zich “The Barbarian Line” noemen. Het leek eigenlijk meer op een SM kamer dan op een doorsnee sportschool.

Een half uurtje duurde de training. Prima te overzien. Beginnen met drie keer vijftien squats en drie keer een half minuutje planken. Ik kan echt niet squatten, maar goed, wat moet dat moet. De mij toegewezen knapperd bleef naast me staan, telde geduldig mee, gaf uitgebreid en veelvuldig aanwijzingen en had het onmiddellijk door als ik probeerde te smokkelen. Toen ik na tien squats opgaf, liet hij me een paar seconden puffen maar die laatste vijf, daar kwam ik dus niet onderuit. Maar vervolgens zei hij: “dat doe je heel netjes Liesbet, dat valt helemaal niet tegen”. Ach, wat hou ik toch van complimentjes. Bij het opdrukken zou ik eens laten zien dat ik dat ook prima kon. En zo snel mogelijk 20 calorieën eraf roeien, daar ging ik helemaal tot het gaatje want ik wilde graag dat hij zei dat het ‘amazing’ is wat ik daar presteerde. En hij zei het! “Zeker voor een eerste keer!” En toen was het half uurtje alweer om en gingen we geradbraakt weer huiswaarts.

Wat of ik ervan vond, vroeg Theo. Sja, het is wel erg jong en popi allemaal, de high fives vliegen je om de oren, maar eerlijk gezegd kost het weinig tijd en is het veel effectiever dan in je eentje maar wat aanrommelen. Dat bleek de dag later: spierpijn door ons hele lijf. Niet echt prettig maar wel een constante herinnering aan het feit dat je weer wat doet met die luie spieren. En dat alleen al is een hele opkikker.

Maar hoe treurig is het dat je iemand nodig hebt die naast je staat, om te doen wat goed voor je is. Dat je die discipline zelf in het geheel niet kunt opbrengen? Niet om erheen te gaan en al helemaal niet om in een half uur al je krachten aan te wenden. Dat is treurig, maar ik ben daarin niet alleen. Waar ik wel heel goed in ben, echt super goed, is in afspraken nakomen, op tijd komen en plannen. En dat komt hier heel goed van pas. Ik weet nu al dat ik niet ga afbellen tenzij ik op sterven lig. Dat ik altijd het volle half uur zal benutten want ik ben steevast overal 5 minuten te vroeg. En dat ik altijd wel een uurtje in de week kan vrijmaken.

Dus ik blijf. Ik hou nu al van ze. Inmiddels squat ik met gewichten in mijn handen, plank ik gewoon drie keer een hele minuut en deed ik laatst als finale een triathlon: 200 meter op je hardst roeien, 20 calorieën fietsen en 200 meter ‘skieen’. Ik was niet eens de slechtste van de week challenge, maar mijn God, wat was ik KAPOT. Toch bedank ik mijn trainer als hij me heeft afgemat en hij krijgt er een geroutineerde high five bij. Soms gaan we zelfs in het weekend vrijwillig nog een keer voor een uurtje fatloss training… we slaan een beetje door.

Liesbet sportschool
De dame op het plaatje ben ik niet… NOG niet

 

Maar: ik ga straks moeiteloos in Frankrijk tien bedden per dag verschonen en ik ren hier met twee tredes tegelijk en een volle wasmand de trap op. Zonder verzuurde benen! Dat is toch “Undisputed” nu al het beste verhaal van 2017!

www.kleinzuylenburg.nl: de mooiste B&B aan de Vecht bij Utrecht

Liesbet

For Your Eyes Only
Schrijf je in voor de weetjes die je als veertiger niet wilt missen!

*Wij zijn 100% anti-spam en jouw privacy en vertrouwen zijn super belangrijk voor ons!

Plaats je reactie

Email (will not be published)